Norr Media's logotype

Norr Media

Media · Sweden

Bokning av annons

För att din annons ska komma med i våra medier måste vi ha en bokning innan materialet skickas in. Kontakta oss via mejl, telefon eller direkt till din säljare.

Boka annons

Färdigt material till tidning eller bilaga

För att annonsen ska komma med i tidningen på önskad dag ska den skickas till oss senast klockan 11.00 en arbetsdag före införingsdag (för bilagor och gratistidningar gäller särskilda tider beroende på när den trycks). I utskickat bokningsmejl anges den deadline som gäller för din annons. En färdig annons skickas till oss som en .pdf eller .eps via utskickad bokningslänk eller via vår annonsinlämning på följande länk: Cargo-annonsinlämning

Att tänka på när du skickar färdig annons

Här följer de viktigaste sakerna att tänka på för att annonsfilen ska fungera rent tekniskt och tryckresultatet ska bli bra.

Dokumentytan i den fil som lämnas ska ha exakt samma storlek som den bokade ytan för annonsen (bredd x höjd i mm). Kund ansvarar för kvalitetsförluster om insänd annons måste skalas till bokat mått. Inga skärmärken ska finnas. Bilder bör ha en upplösning på minst 150 ppi. Bilder och objektgrafik bör inte ha en högre färgmängd än 240 % (summan av de fyra färgerna CMYK i mörkaste punkten) för att undvika smetiga och otydliga bilder.

Färgrymd i annonsen ska vara CMYK. Filer som innehåller RGB fungerar tekniskt men konvertering till CMYK sker automatiskt av oss och felaktigheter i färgnyanser kan inträffa. Kund ansvarar för färgavvikelser som uppstår vid konvertering.
Texter ska sättas med ett typsnitt som sedan inkluderas i filen, alternativt att texten vektoriseras. Även grafiska element som cirklar och linjer bör vara vektorgrafik.

Svart text bör vara 100 % svart för att undvika misspass vid tryck. Var uppmärksam på negativ text på flerfärgad bakgrund då det vid misspass kan göra texten oläslig. Teckensnittets grad bör inte vara under 8 pkt.
Kontrollera att annonsen inte har övertryck på vit och ljus text mot färgad bakgrund.

Filformat som fungerar är .pdf eller .eps. Tänk på att en .eps från Photoshop inte fungerar bra. Generellt bör annonser produceras i InDesign eller Illustrator från Adobe eller QuarkXpress. Annonser som byggts i bildhanteringsprogram som Photoshop blir inte bra då de saknar vektorgrafik.

När vi ska göra din annons

Manus och bilder till din annons ska lämnas i samband med bokning eller senast klockan 15.00, tre arbetsdagar före införingsdag om du vill ha korrektur på din annons. Materialet skickar du till produktion@norrbottensmedia.se. I ämnesraden skriver du införingsdag_företagsnamn_ordernummer.
Click the button on products to create an inquiry